ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Krep
Krep
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

YUMUŞACIK KREP YAPMANIN PÜF NOKTALARI

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    5 Dakika
  • PİŞİRME
    15 Dakika

Krep için Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • Bir yemek kaşığı şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • Tavayı yağlamak için ayçiçek yağı

Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabımıza unu, tuzu ve şekeri alıyoruz. Üzerine sütün bir miktarını alıp karıştırıyoruz. Pürüzsüz bir hale gelince kalan sütü de ekleyip iyice çırpıyoruz. Sıra yumurtalara geldi. Yumurtaları da ekledikten sonra yağımızı da ekleyip iyice çırpıyoruz. Yağ homojen bir hale gelince çırpmayı bırakabiliriz.

Aslında iyi bir krep yapmanın en büyük püf noktası krep hamurun dinlendirmek. Ben mesela sabah kahvaltısında krep yiyeceksek mutlaka karışımı geceden yapıp buzdolabına koyuyorum. Sabah buzdolabından çıkartıp yarım saat dinlendirdikten sonra pişiriyorum. Bu küçük ayrıntı lezzetinde büyük farklar yaratıyor. Hiç vaktiniz yoksa en azından yarım saat dinlendirin. Çünkü hamur bekleyince unun içindeki gluten çalışmaya başlıyor. Bu sayede daha yumuşak krepleriniz oluyor.

Bu videoda benimde vaktim olmadığı için sadece yarım saat beklettim. Tavamı harlı ateşte iyice ısıttıktan sonra orta ateşe aldım. Bir kaç damla ayçiçek yağı damlattığım tavaya bir kepçe krep döküp yaydırdım. Aman dikkat edin sakın kalın dökmeyin hiç güzel olmaz.

Tüm krep hamurumu bu şekilde tavamı her seferinde yağlayarak pişirdim. Şimdi diyeceksiniz içine yağ koydun tavayı neden yağlıyorsun. Tavaya eklediğim yağ hem krebimin çabuk pişmesini sağlıyor hemde piştikten sonra dinlenirken yumuşak kalmasına yardımcı oluyor.

BU TARİFİN İPUCU

Artan kreplerinizi derin dondurucuda saklayıp daha sonra ısıtıp tüketebilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun