ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Krokanlı Sütlü Tatlı
Krokanlı Sütlü Tatlı
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

ÇAT KAPI MİSAFİRE ŞİPŞAK TATLI

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    45 Dakika

Krokanlı Sütlü Tatlı için Malzemeler

  • • Yarım paket kakaolu bisküvi
  • • 1 yemek kaşığı nişasta
  • • 1 yemek kaşığı un
  • • 2 buçuk su bardağı süt
  • • Yarım su bardağı şeker
  • • Yarım paket vanilya
  • • 100ml krema (yoksa 1 yemek kaşığı tereyağı)

  • Krokan için:
  • • Yarım su bardağı şeker
  • • 1 kase fındık

Nasıl Yapılır?

Bisküvileri rondodan geçirin. Ardından muhallebi için tencereye nişasta, un ve şekeri ekleyin. Üzerine biraz süt alıp pürüzsüz olana kadar karıştırın. Ardından kalan sütü de ekleyip orta ateşte pişirmeye başlayın. Göz göz olunca 30 saniye daha pişirip ocaktan alın. İçine vanilyayı ve oda ısısındaki kremayı ekleyip hızlıca karıştırın.

Tatlı kaselerinin dibine bisküvi koyun. Üzerine muhallebi ve tekrar bisküvi muhallebi ile porsiyonlamayı yapın.

Krokan için tavaya şekeri alın ve kenarlardan eriyene kadar bekleyin. Erimenin ve renk değişiminin başladığını görünce hızlıca karıştırın ve tüm şekerler aynı renk olunca ocaktan alın.

Hazır olan karamele fındıkları ekleyin ve bir yağlı kağıt üzerinde soğutun. Sertleşen fındıklı karameli robottan geçirin ve tatlıların üzerine paylaştırın.

Buzdolabına kaldırıp soğuttuğunuz tatlımız servise hazırdır.

BU TARİFİN İPUCU

Karamelin yanmaması çok önemli. İsterseniz fındıkları önceden kavurarakta karamele ekleyebilirsiniz. Artan krokanı buzdolabında saklayıp tatlılarınızda süsleme için kullanabilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun