ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Kuru Fasulye
Kuru Fasulye
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

KABURGA KEMİĞİ İLE ÇOK LEZZETLİ OLUYOR

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    8 Dakika

Kuru Fasulye için Malzemeler

  • 1 ölçü kuru fasulye
  • 1 yemeklik soğan
  • 1 tane biber (köy biberi veya sivri biber)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tane kaburga kemiği
  • sıcak su

Nasıl Yapılır?

Kuru fasulyemizi akşamdan iyice yıkayıp ılık suya bırakıyoruz ki ertesi güne kadar kabarsın. Ertesi gün ıslattığımız suyla haşlıyoruz. Fasulyenin cinsine göre haşlama süreniz değişir. Benim fasulyeler çabuk pişen bir cins olduğu için ve düdüklü tencerede pişireceğim için ben 12 dakika haşladım. Siz normal tencerede pişirecekseniz haşlama süresini daha uzun tutabilirsiniz.

Fasulyeler haşlanıp süzüldükten sonra yemeğimizi yapmaya başlayabiliriz. Tenceremize her zaman ki gibi önce yağı ve soğanı alıyoruz. Kısık ateşte uzun uzun soğanımızı kavuruyoruz. Sonra suda bekletip kanını çıkardığımız kaburga kemiğini tencereye alıyoruz. Önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü pişiriyoruz.

Daha sonra salçaları ekliyoruz ve yine uzun uzun kavuruyoruz. Her salçalı yemek için bu uzun uzun kavurma işlemi önemli bir adım. Kavrulan salçaların üzerine de haşladığımız fasulyeleri ekleyip bir kaç dakika çeviriyoruz ki ısıyı eşitleyelim. Sonra tüm köy biberini, tuz ve karabiberi ekliyoruz. Bizim evde biberi içine doğradığım zaman çocuklar yemiyor. Bu yüzden ben tüm olarak koyuyorum.

Fasulyeyi ölçtüğümüz kapla 1,5 ölçü sıcak su ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz. Buhar çıkışı başlayınca altını kısıp 8 dakika pişiriyoruz. Pişme süresi fasulyenizin cinsine ve düdüklü tencerenizin markasına göre değişiklik gösterebilir.

BU TARİFİN İPUCU

Uzun kavrulan salça yemeğe ekşi bir koku ve tat vermez.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF