ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Kuru Fasulye Pastası
Kuru Fasulye Pastası

ÇÖLYAK HASTALARI DA TÜKETEBİLİR

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Kuru Fasulye Pastası için Malzemeler

  • 2 su bardağı ıslatılmış ve haşlanmış kuru fasulye
  • 3 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 175 gr pirinç unu
  • 1 su bardağı iri kıyım ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

  • Çikolata sos için:
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket kakao (25gr)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 25gr tereyağ

Nasıl Yapılır?

Islatıp haşladığımız kuru fasulyeyi rondodan krem gibi olana kadar çekiyoruz. Karıştırma kabımıza yumurta ve şekeri ekleyip beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Üzerine kuru fasulyeyi ve pirinç ununun bir kısmını ekleyip vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip çırpıyoruz. Kalan pirinç ununu ve iri kıyım cevizi de ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Altına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba döküp 180c de kabarıp kızarana kadar pişiriyoruz.

Kekiniz soğurken bizde çikolata sosunu hazırlıyoruz. Sos tenceresine aldığımız malzemeleri orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz ve en son tereyağı ekleyip altını kapatıyoruz. Ara ara karıştırarak ılımasını sağlıyoruz. Soğuyan kekin üzerine ılık çikolata sosunu döküyoruz. Ben bu aşamadan sonra bir gece dinlendirdim ve ertesi gün süsleyip servis yaptım. Süsleme konusunda istediğiniz gibi çalışabilirsiniz. Ceviz kırıkları da üzerine çok yakışıyor.

BU TARİFİN İPUCU

Kullanacağınız kuru fasulyeyi ince kabuk dermason türünden seçerseniz sonuç çok daha lezzetli olur.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun