Şerbeti için su ve şekeri birlikte ocağa koyun. 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip 2-3 dakika daha kaynatın. Ardından soğumaya bırakın.
Hamuru için yumurta, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve unla ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğurun. 6 eşit parçaya ayırıp yuvarlayın. 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Muhallebisi için süt, un, yumurta ve şekeri bir tencerede çırpın. Sürekli karıştırarak kaynatın. 10 dakika kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.
Hamurun ilk 3 parçasını incecik açın ve önceden yağlanmış olan tepsiye dizin. Aralarına eritilmiş tereyağı serpin. 3 hamurun üzerine hazırladığınız muhallebiyi yayın.
Biraz kara biber serpin. Tepsiye yaymış olduğunuz muhallebinin üzerine, geri kalan 3 hamuru da açın ve yağlayarak üst üste dizin. En üst katı da yağlayın 180 derecelik sıcak fırında hamur kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarıp 15 dakika dinlendirin. Ardından da kare şeklinde dilimleyin. Üzerine soğutmuş olduğunuz şerbeti dökün. Laz böreğini arzunuza göre soğuk veya ılık olarak servis edebilirsiniz.
Hamurlarınızı ince ince açmanız tatlınızın lezzeti açısından önemlidir.