ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Lazanya
Lazanya
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

HAMURU KENDİNİZ YAPINCA LEZZETİ PAHA BİÇİLEMEZ

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    60 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Lazanya için Malzemeler

    hamuru için:
  • 2 yumurta
  • 100 gr semolina unu (irmik unu)
  • 100 gr beyaz un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Bolonez Sos:
  • 400 gr az yağlı kıyma/li>
  • 1 soğan (çok küçük doğranmış)
  • 1 tane orta boy havuç (çok küçük doğranmış)
  • 1 kase domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz ve karabiber
  • 1.5 bardak su

  • Beşamel Sos:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 500ml süt
  • Çeyrek soğan
  • 1 defne yaprağı
  • 3 karanfil
  • tuz karabiber muskat

  • Üzeri için:
  • Parmesan yada kaşar peyniri rendesi

Nasıl Yapılır?

Öncelikle makarna hamurumuzu hazırlıyoruz. Yoğurma kabına malzemeleri alıp yoğuruyoruz. Aslında orijinal makarna sadece semolina unundan (irmik unu) yapılır. Ama bu unla yapılan hamur çok sert olduğu için evde bu hamurla baş etmek oldukça zor. Bu yüzden beyaz unla karıştırıp kullanıyoruz.

Semolina unu yoksa sadece beyaz un da kullanabilirsiniz. Hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar (yaklaşık 10 dakika) yoğuruyoruz ve bir poşete koyup buzdolabına dinlenmeye alıyoruz. Sıra geldi bolonez sosu yapmaya. Tavamıza yağ ve soğanı alıp kavuruyoruz. Ardından kıymayı ekliyoruz. Kıymanın üzerine tuz ve karabiberi atıp suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Kıyma suyunu çekince havucu ekliyoruz. Sonra salçayı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.

Salçanın kokusu çıkınca domatesi ekleyip 1-2 dakika kavurmaya devam edip suyunu ekliyoruz. Sos suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Şimdi beşamel sosu yapabiliriz.

Çeyrek soğanın üzerine defne yaprağını karanfillerle tutturuyoruz. Sütün içine bu soğanı koyup sütü ısıtıyoruz. Daha sonra sütün içinden soğanı alıyoruz ve sütü soğutuyoruz.

Sos tenceresinde tereyağı ile unu kavuruyoruz. Soğuttuğumuz sütü üzerine ekliyoruz. Kıvam almaya başlayınca tuz, karabiber ve muskatını ekliyoruz.

Şimdi makarnamızı açabiliriz. Ben makarna makinesinde açtım ama tabiki elde de açılabilir. Makarna açma makinesinin en kalın numarasından başlayarak makarnayı açıyoruz. Bizim makinemizde 7 en kalındı. 7den iki kere geçirdikten sonra her seferinde bir kademe düşürerek 2 numaraya kadar hamuru açıyoruz.

Küçük kare fırın kabının dibine biraz beşamel sos sürüp üzerine lazanya hamurundan diziyoruz. Üzerine kıyma seriyoruz ve kaşar peynir ekliyoruz. Tekrar makarna diziyoruz. Üzerine beşamel, kıyma ve kaşar peynir dizerek ilerliyoruz. Tüm katlar bitince en üste beşamel sosun kalanını sürüp üzerine bolca kaşar peynir serpiyoruz.

180c fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca 15-20 dakika dinlendirip servis yapıyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Lezzetli bir lazanya yapmak için bolonez sosu kısık ateşte uzun sürede pişirmek önemli.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun