Portakalların ve 6 tane limonun kabuğunu beyaz yerine gelmemeye dikkat ederek ince rendeyle rendeleyin. Kabukların üzerine şekeri ekleyip 5-6 dakika yoğurun. Şekerin üzerine bütün portakalları ve limonları sıkın. Bir havanda taze nanenin yapraklarını limon tuzu ile dövüp macun kıvamına getirin. Onu da limon suyuna ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın.
Üzerini örtüp bir gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün bir süzgeçten süzün. Benim malzemelerimle 1.3lt limonata özü elde ettim. Limonun su oranına göre bu miktar değişebilir. Ben bir ölçü limonata özüne 3 ölçü soğuk su ekledim. Sizin damak zevkinize göre 4 ölçü de ekleyebilirsiniz.
Portakalı renk ve lezzet için kullandım sadece limonla da yapabilirsiniz.