Bisküvi ve fındıkları robottan geçirip öğütün. Tereyağını eritin.
Öğüttüğünüz fındık ve bisküvi karışımına döküp karıştırın. Kelepçeli
kalıbın dibine yağlı kağıt, kenarlarına alüminyum folyo sarın. Kalıbın
dibine bisküvili karışımı alıp sıkıca bastırıp buzluğu kaldırın.
Ara katı için miksere yumurta sarıları ve toz şekeri alıp 5 dakika
çırpın. Sonra peynirleri ekleyip çırpmaya devam edin. Üzerine
kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. Limon kabuğu rendesi, un ve
vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Pürüzsüz bir kıvam alınca
buzlukta bekleyen bisküvilerin üzerine dökün.
180c fırının tabanına su dolu bir kap koyun. Isınan fırında 40 dakika
pişirin.
Fırının kapağını yarım açık bırakıp içinde soğutun. Sıra geldi
üzerinin kaplamasını yapmaya. Sos tenceresine limon kabuğu
rendesi, limon suyu ve portakal suyunu ekleyin. Üzerine toz şeker ve
nişastayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.
Ocağın üzerine alın koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen jöleyi ara ara karıştırarak soğutun. Dinlenmiş olan cheesecake
in üzerine eşit bir şekilde dökün. En az 3-4 saat buzdolabında
dinlendirip servis yapın.
Cheesecakeinizin üzerinin çatlamaması için fırına su dolu kap koymanız önemlidir.