Öncelikle marinasyon sosumuzu hazırlıyoruz. Tuz hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp iyice karıştırıyoruz. Daha sonra tavukları ekleyip sos her yerine gelecek şekilde elimizle ovuyoruz. Ağzını kapatıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Eğer bir gece bekletmek istemezseniz tuzunu da atıp en az iki saat buzdolabında bekletin.
Yapışmaz tava ya da tencereyi ocağa alıp iyice ısıtın. Sıcak tavaya tavukları düz yüzeyleri alta gelecek şekilde dizin ve kapağını kapatın. Bu sırada altı harlı ateş olacak. Tavuklar suyunu salmaya başlayınca altını kısık ateşe alın ve 1,5 saat pişsin.
1,5 saatin sonunda kapağını açın. Ateşi de harlı ateş yapın. Tavanın dibinde kalan suyu çektirin ve tavukların diğer yüzeylerini de kızarması için çevirin. Lokum gibi pişmiş tavuğunuz servise hazırdır.
Tavukları bir gece dinlendireceğiniz zaman tuzu eklemiş olursanız , tuzdaki asit tavukların pişmesine sebep olur.