ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Lokum Tavuk
Lokum Tavuk
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

İDDİA EDİYORUM DAHA LEZZETLİSİNİ YEMEDİNİZ

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    90 Dakika

Lokum Tavuk için Malzemeler

  • Kişi sayısına göre malzemeleri azaltabilirsiniz.
  • Kemiksiz ve derisiz 12 tane tavuk but fileto
  • 1.5 yemek kaşığı salça (Ketçapta kullanabilirsiniz
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 iri diş sarımsak
  • 1.5 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nasıl Yapılır?

Öncelikle marinasyon sosumuzu hazırlıyoruz. Tuz hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp iyice karıştırıyoruz. Daha sonra tavukları ekleyip sos her yerine gelecek şekilde elimizle ovuyoruz. Ağzını kapatıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Eğer bir gece bekletmek istemezseniz tuzunu da atıp en az iki saat buzdolabında bekletin.

Yapışmaz tava ya da tencereyi ocağa alıp iyice ısıtın. Sıcak tavaya tavukları düz yüzeyleri alta gelecek şekilde dizin ve kapağını kapatın. Bu sırada altı harlı ateş olacak. Tavuklar suyunu salmaya başlayınca altını kısık ateşe alın ve 1,5 saat pişsin.

1,5 saatin sonunda kapağını açın. Ateşi de harlı ateş yapın. Tavanın dibinde kalan suyu çektirin ve tavukların diğer yüzeylerini de kızarması için çevirin. Lokum gibi pişmiş tavuğunuz servise hazırdır.

BU TARİFİN İPUCU

Tavukları bir gece dinlendireceğiniz zaman tuzu eklemiş olursanız , tuzdaki asit tavukların pişmesine sebep olur.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun