Yoğurma kabımıza önce sıvıları alıp toz şekerle beraber karıştırıyoruz. Üzerine unun yarısını, mahlep, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Kalan unu da yavaş yavaş ekleyip pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra şekil verebiliriz. Ben hamuru ikiye böldüm yarısını susamlı yarısını çörek otlu yaptım. Küçük halka şekli verdiğimiz hamuru önce pekmezli suya sonra susama batırıyoruz. Çörek otlu yapacaklarımıza da yumurta sarısına bir miktar pekmezli sudan ekleyip çırpıyoruz. Yumurta sarısını sürüp çatalla kenarlarına çizik atıp çörek otuyla süslüyoruz. 190c fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Simitleri fırında iyice kızarana kadar pişirin.