ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Mantarlı Börek
Mantarlı Börek

MANTAR BU BÖREĞE O KADAR YAKIŞIYOR Kİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    45 Dakika

Mantarlı Börek için Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 paket mantar (400gr)
  • 1 tane soğan
  • 1 tane biber
  • Domates rendesi
  • Tuz ve karabiber

  • Sosu için:
  • 2 yumurta
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 bardak süt
  • Yarım bardak sıvıyağ
  • Yarım bardak su

Nasıl Yapılır?

Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz. Bunun için mantarları soyarak temizleyin ve ince ince kıyın. Soğanı yemeklik , biberi de küçük küçük doğrayın. Uygun bir tencereye iki üç kaşık sıvıyağ alın. Önce soğanları soteleyin. Sotelerken birazcık tuz atın ki soğan diri kalmasın.

Soğanlar yeterince yumuşayınca biberleri ekleyin. Bir miktar kavurduktan sonra mantarları ekleyin. Mantarlar eklendiğinde ateş çok harlı olmalı ki mantar fazla su salıp lezzetini kaybetmesin. Mantarlarda sotelenince domates ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyip altını kısık ateşe alıp kapağını kapatın domates suyunu çekene kadar pişsin. Pişen iç harcı soğutun.

Bu arada böreğin sosunu hazırlayın. Tüm sos malzemelerini bir kabın içinde iyice çırpın. Tepsinin tabanına bir tüm yufka serin. Kalan yufkaları da yarısı iç harcın üstüne yarısı altına gelecek şekilde paylaştırın. Her katı soslayın sadece iç harç koyduğunuz katı soslamayın.

Böreğinizi pişirmeden önce dilimleyin ki ara katları da güzel pişsin. 180c fırına pişmeye gönderin.

BU TARİFİN İPUCU

Bu ölçüler küçük fırın tepsisi içindir. Büyük fırın tepsisinde yapacaksanız yufka 5 tane diğer malzemeler iki katı olacak.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun