ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Maş Çorbası
Maş Çorbası

HEM BESLEYİCİ HEM DE DOYURUCU

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Maş Çorbası için Malzemeler

  • 1 su bardağı maş fasulyesi.
  • 1 adet kuru soğan.
  • Yarım su bardağı pirinç.
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • 3-4 adet kuru kırmızı biber
  • 6 su bardağı su
  • Sıvı yağ

  • Sosu için:
  • 1 tutam tarhun otu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 4-5 kaşık sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

Maş fasulyesi sıcak su ile 5 dakika kadar haşlanır. Suyun rengi yeşile dönünce fasulyelerin suyu süzülüp tekrar su ilave edilir. Haşlanırken kalın kabukları suyun yüzüne çıkınca bir kevgir ile üzerinden toplanıp atılır.

Yarım su bardağı pirinç eklenir. Halka halka doğranan 2 adet soğan ve tuz içine eklenip pişirilmeye bırakılır. Son olarak doğranan 3- 4 adet kuru biber içine bırakılır.

Sunuma alınınca tavada sıvıyağ kızdırılır. Kepçeye alınıp içine pul biber ve ufalanmış tarhun otu konup üzerine bırakılır.

BU TARİFİN İPUCU

Pirinçlerin tencere dibine yapışmaması için ara ara karıştırmayı unutmayın.

Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun