ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Mayalı Hamur Kızartması
Mayalı Hamur Kızartması

YUMUŞACIK YAĞ ÇEKMEYEN TARİF

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    60 Dakika
  • PİŞİRME
    15 Dakika

Mayalı Hamur Kızartması için Malzemeler

  • 1 bardak su
  • 1 bardak süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 buçuk- 4 bardak un
  • İç Harcı
  • Sosis ve Sucuk

Nasıl Yapılır?

Bir sos tenceresine yada cezveye su ve sütü alıp ılınana kadar ısıtın ve yoğurma kabına alın. Hatta parmağınızla kontrol edin çok sıcak olmasın yoksa mayamız çürür. Üzerine şekeri, mayayı ve bir kaşık kadar unu alıp karıştırın. Ağzını kapatıp 15 dakika mayanın uyanması için bekletin.

Daha sonra üzerine azar azar unu ve tuzunu ilave edip yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun ve üzerini kapatıp en az 1 saat mayalandırın.

Bu sırada iç harcını hazırlayabilirsiniz. tavaya çok az yağ alın, küçük küçük doğradığınız sucuk ve sosisi kavurun. Ben peynir haricinde neyli yaparsam yapayım mutlaka önden pişirip koyuyorum pişilerin içine.

Elinizi ve tezgahınızı biraz yağlayın ve hamurlara şekil verin. Kızartmaya başlamadan tüm hamuru hazırlarsanız daha rahat edersiniz. Tavaya bir parmak yağ koyup ısıtın ama çok kızgın bir yağ olmasın. Çünkü yağ çok kızarsa pişilerin dışı hemen pişer içleri çiğ kalır. Altın sarısı olana kadar kızarttığınız pişiler servise hazırdır.

BU TARİFİN İPUCU

İsterseniz hamurları sade olarakta kızartabilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun