ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Mercimek Çorbası
Mercimek Çorbası

KATILAŞMAYAN SÜZME MERCİMEK ÇORBASININ SIRRI BU VİDEODA

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    5 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Mercimek Çorbası için Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2.5 su bardağı kemik veya tavuk suyu
  • 6.5 su bardağı su
  • 1 orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 bardak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Nasıl Yapılır?

Tencereye sıvıyağı ve doğranmış soğanı alıp, soğan yumuşayana kadar kavurun. Üzerine kırmızı mercimeği ve doğranmış sarımsağı ekleyin bir iki tur kavurun. Üzerine soğuk olarak kemik suyu ve normal suyu ekleyin.

Suyu soğuk olarak ekleyin ki mercimekler yavaş yavaş ısı dengesine alışıp birden haşlanmasın. Bu sayede özünde barındırdığı lezzeti dışına çıkarabiliriz. Tuzunu da ekleyip kapağını kapatın kaynamaya bırakın.

Kaynayınca üzerinde oluşan köpüğü almayı unutmayın. Kısık ateşte mercimekler tamamen açılana kadar yaklaşık yarım saat pişirin. Pişen çorbayı bir süzgeçten geçirin. Bu aşamada blenderda kullanabilirsiniz ama ben süzgeç tavsiye ederim.

Sıra geldi meyanemizi hazırlamaya. Bir tavada unu kavurun. Ama yakmamaya dikkat edin. Üzerine ayırdığınız bir bardak soğuk suyu ekleyip hızlıca karıştırın. Süzdüğünüz çorbayı tencereye tekrar alın ve meyaneyi içine ekleyin.

Bu şekilde 3-4 dakika pişirin. Tereyağında köpürttüğünüz pul biberle servis yapın.

BU TARİFİN İPUCU

Bu çorbayı yapmaya başlamadan önce mercimeklerin yıkanma aşaması çok önemli. Mercimek nişasta barındıran bir bakliyat olduğu için iyi yıkanmazsa, hem lezzeti etkiler hem de kıvamın daha katı olmasına sebep olur. Birinci aşama tamamsa çorbanızı yapmaya başlayabilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun