Patatesleri haşlayıp tuz atıyoruz ve beyaz peynirle beraber hafif sıcakken eziyoruz. İki su bardağı sütü ve yarım su bardağı sıvı yağı çırpıp iç sosumuzu hazırlıyoruz. İsterseniz sıvı yağ yerine eritilmiş tereyağ da kullanabilirsiniz.
Bir tane yufkaya iki küçük kepçe sos döküp her tarafına yayıyoruz. Sosladığımız yufkayı dörde bölüyoruz. Sivri ucu geniş uca doğru parmağımızla çekip uzun kalan iki kanadı birleştiriyoruz. Birleştirdiğimiz kanat tarafına iç harcımızı koyuyoruz ve sarıyoruz.
Tüm yufkalar bitince kalan sosumuza bir yumurta kırıp çırpıyoruz ve böreklerimizin üzerine döküyoruz. 200c fanlı fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Ben bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün pişirdim ama hiç bekletmeden de pişebilecek bir börek.