ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Midye Börek
Midye Börek

GÖRÜNTÜSÜYLE SOFRADA TÜM GÖZLER ONUN ÜZERİNDE OLACAK

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Midye Börek için Malzemeler

  • 5 yufka
  • 5 patates
  • Yarım kalıp tam yağlı beyaz peynir
  • Tuz
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta

Nasıl Yapılır?

Patatesleri haşlayıp tuz atıyoruz ve beyaz peynirle beraber hafif sıcakken eziyoruz. İki su bardağı sütü ve yarım su bardağı sıvı yağı çırpıp iç sosumuzu hazırlıyoruz. İsterseniz sıvı yağ yerine eritilmiş tereyağ da kullanabilirsiniz.

Bir tane yufkaya iki küçük kepçe sos döküp her tarafına yayıyoruz. Sosladığımız yufkayı dörde bölüyoruz. Sivri ucu geniş uca doğru parmağımızla çekip uzun kalan iki kanadı birleştiriyoruz. Birleştirdiğimiz kanat tarafına iç harcımızı koyuyoruz ve sarıyoruz.

Tüm yufkalar bitince kalan sosumuza bir yumurta kırıp çırpıyoruz ve böreklerimizin üzerine döküyoruz. 200c fanlı fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Ben bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün pişirdim ama hiç bekletmeden de pişebilecek bir börek.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun