ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Milföy Pasta
Milföy Pasta

ÇITIRDAYAN LEZZET

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Milföy Pasta için Malzemeler

    Kreması için:
  • 600ml süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

  • Hamuru için:
  • 3 çift milföy hamuru

  • Süslemek için:
  • Pudra şekeri ve muz

Nasıl Yapılır?

Milföy hamurlarını üst üste koyup bir merdaneyle açın. Hamuru tepsiye alıp bir çatal yardımıyla delin. 200c fırında 15-20 dakika pişirin. Hamur pişerken kremayı pişirebilirsiniz.

Bir tencereye nişasta, un ve şekeri ekleyin. Bir çırpıcıyla karıştırıp yavaş yavaş sütünü ekleyin. Topaklanma kalmayınca bir yumurta sarısını ekleyip ateşe alın. Koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşınca ateşten alın tereyağı ve vanilyayı ekleyin.

Pişen kremayı ayrı bir kaba alıp mikserle 5-10 dakika çırparak soğutun. Pişen milföy hamurunu da soğuması için bir kenara alın. Soğuyan kremayı rahat sürmek için sıkma torbasına boşaltabilirsiniz.

Soğuyan hamuru 3-4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Uzun şeritleri de ikiye bölün. Bir tane hamura krema sıkıp üzerine meyvesini yerleştirin. Üzerine diğer hamur parçasını kapatın. Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrar edin.

Pastanızın üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

BU TARİFİN İPUCU

Bu pasta dinlendikçe güzelleşiyor.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun