ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Mısır Ekmeği
Mısır Ekmeği

ORİJİNAL LEZZETİNDE MUHTEŞEM DOKUDA

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    25 Dakika

Mısır Ekmeği için Malzemeler

  • 4 su bardağı iyi kalitede mısır unu
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 400ml sıcak su

Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabına mısır unu ve beyaz unu alalım. Mısır ununda gluten bulunmadığı için beyaz undaki gluten ekmeğinizin bütün halinde kalmasını sağlıyor. Üzerine tuz ve karbonatı ekleyip karıştıralım. Yumurtayı kırıp zeytinyağını ekleyelim. Yumurta da mısır ekmeğinizin dağılmamasını sağlayacak. Bi yandan karıştırırken bi yandan su ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Kıvamı videoda gördüğünüz gibi yarı akışkan olmalı. Hamur hazır olunca üzerini örtüp 20 dakika dinlendirelim. Tepsiyi zeytinyağı ile yağlayıp mısır unu serpelim. Bu sayede hem ekmek yapışmaz hem de altı da çıtır çıtır olur. Hamuru tepsiye aktarıp elimizi hafifçe ıslatarak üzerini düzleyelim. Ardından çok az zeytinyağı ile yağlayalım. 200c fanlı fırında altın sarısı olana kadar pişirelim.

BU TARİFİN İPUCU

Mısır ekmeğinde elinizi yakmayacak kadar sıcaklıkta su kullanmalısınız. Bu sayede mısır unu taneleri çok rahat kabarır ve yumuşak bir ekmeğiniz olur. Her mısır ununun su kaldırma oranı farklıdır. Bu yüzden suyu eklerken yavaş yavaş eklemeye dikkat edin.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun