Karıştırma kabımıza tereyağ, sıvı yağ, yumurtaları alıp karıştırıyoruz. Üzerine pudra şekeri, nişasta, vanilya, kabartma tozu ve unun bir kısmını alıp karıştırmaya başlıyoruz. Kalan unu da ekleyip yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp tepsiye diziyoruz. 180c sıcak fırında üzeri çatlayana kadar yaklaşık 14-15dk pişiriyoruz. Pişen kurabiyeleri iyice soğutuyoruz. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritiyoruz. Yarım çay bardağı sıvı yağı eriyen çikolataya çırparak ekleyip çikolatanın akışkanlığını ayarlıyoruz.
Soğuyan kurabiyeleri önce çikolataya sonra irice kırdığımız mısır gevreklerine bulayıp bir tepsiye diziyoruz. Tepsimizi buzdolabında bir saat dinlendirip servis yapıyoruz
İsterseniz kurabiyelerinizi bitter çikolata ile kaplayabilirsiniz.