ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Muhlama
Muhlama

MUHLAMA HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN HERŞEY

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    5 Dakika
  • PİŞİRME
    15 Dakika

Muhlama için Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı su (200ml)
  • 250gr tel peyniri (kolot peyniri de olur yada uzayan başka bir peynir)
  • 1 çay kaşığı tuz(peynirin tuzuna göre tuz oranını ayarlamalısınız)

Nasıl Yapılır?

Tavamıza tereyağını alıp eritelim üzerine mısır ununu ekleyelim. Piyasada kavrulmuş mısır unları da var ama ben tavsiye etmiyorum çünkü acı olabiliyor en iyisi kendiniz kavurmalısınız.

Tereyağı kavrulunca (aman yakmayın) suyunu yavaş yavaş eklemeye başlayın bir yandan da sürekli karıştırın topaklanmasın. Bu esnada tuzunu da ekleyin. Her mısır ununun su kaldırma oranı farklıdır birden suyu boşaltmayın.

Ocağınızda orta ateşte olsun.Bozadan daha koyu bir kıvamda olacak. Mısır unu kıvam alınca peynirleri ekleyip kaşıkla içine gömün ama karıştırmayın. 4-5 dakika kendi haline bırakın. peynir tamamen eriyip tavanın dibini sarıp tereyağıda muhlamanın üstüne çıkınca muhlamanız hazırdır.

5-10 dakika dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Yapımdaki en önemli püf noktalarından biri tava seçimi. Muhlama ya kalın bir bakır tavada pişmeli ya da kalın tabanlı çelik bir tavada. Çünkü hakkıyla yapılmış bir muhlama ağır ağır pişmeli, peyniri dibini sarmalı ve hafif yanmalı ayrıca tereyağı da üste çıkmalı. Ne yazık ki teflon ve seramikler bu sonucu veremiyor.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun