ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Nar Soslu Muhallebi
Nar Soslu Muhallebi

NAR BU TATLIYA ÇOK YAKIŞIYOR

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    10 Dakika

Nar Soslu Muhallebi için Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme olmayacak)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 lt süt
  • 1 paket krema

  • Sosu için:
  • 3 su bardağı nar suyu
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Nasıl Yapılır?

Önce muhallebimizi pişirelim. Tenceremize kuru malzemeleri alıp karıştırdıktan sonra sütün bir kısmını ekleyip iyice karıştırıyoruz. Pürüzsüz bir kıvam alınca kalan sütü de ekleyip pişirmeye başlıyoruz. katılaşan muhallebimize vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.

Muhallebi biraz ılınırken bizde nar peltesini pişiriyoruz. Sos tenceresine nişasta ve şekeri alıp üzerine nar suyunu ekleyip sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ben hazır nar suyu kullandım bu yüzden rengi çok güzel olmadı. İmkanınız varsa nar suyunu kendiniz sıkın. Ama hazır kullanacaksanız Tat markasını tavsiye etmiyorum.

Katılaşınca limon suyunu ekleyip ocaktan alıyoruz. Peltemiz ılınırken muhallebiyi mikserle çırparak yavaş yavaş kremasını ekliyoruz. 2,5-3 dakika çırptıktan sonra servis tepsisine boşaltıyoruz. İsterseniz cuplara porsiyonluk olarakta paylaştırabilirsiniz. Üzerini iyice düzleyip nar peltesini döküyoruz. Oda sıcaklığına gelince istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Minimum 3 saat buzdolabında dinlendirip servis yapabilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun