Önce muhallebimizi pişirelim. Tenceremize kuru malzemeleri alıp karıştırdıktan sonra sütün bir kısmını ekleyip iyice karıştırıyoruz. Pürüzsüz bir kıvam alınca kalan sütü de ekleyip pişirmeye başlıyoruz. katılaşan muhallebimize vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.
Muhallebi biraz ılınırken bizde nar peltesini pişiriyoruz. Sos tenceresine nişasta ve şekeri alıp üzerine nar suyunu ekleyip sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ben hazır nar suyu kullandım bu yüzden rengi çok güzel olmadı. İmkanınız varsa nar suyunu kendiniz sıkın. Ama hazır kullanacaksanız Tat markasını tavsiye etmiyorum.
Katılaşınca limon suyunu ekleyip ocaktan alıyoruz. Peltemiz ılınırken muhallebiyi mikserle çırparak yavaş yavaş kremasını ekliyoruz. 2,5-3 dakika çırptıktan sonra servis tepsisine boşaltıyoruz. İsterseniz cuplara porsiyonluk olarakta paylaştırabilirsiniz. Üzerini iyice düzleyip nar peltesini döküyoruz. Oda sıcaklığına gelince istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Minimum 3 saat buzdolabında dinlendirip servis yapabilirsiniz.