ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Nefis Islak Kurabiye
Nefis Islak Kurabiye

DAMAK ÇATLATAN DA DİYEBİLİRİZ

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    15 Dakika

Nefis Islak Kurabiye için Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 125gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao (25 gr)
  • 3 buçuk su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

  • Şerbeti İçin:
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Nasıl Yapılır?

Önce şerbeti hazırlıyoruz. Su ve şekeri bir tencereye alıp sadece 5 dakika kaynatıp soğumaya alıyoruz. Şerbet soğurken kurabiyemizi hazırlıyoruz. Karıştırma kabına un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi alıp iyice karıştırıyoruz. Unun üzerine kabartma tozunu atıp karışıma eklemeye başlıyoruz. 3 bardak undan sonra dikkatli ekleyin.

Her unun özü farklı olduğu için sizin hamur 3 bardakta da toplanabilir. Ama kesinlikle 3,5 su bardağı unu geçmeyin. Kurabiyemizin kıvamı bozulmasın. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye diziyoruz. 180c sıcak fırında üzerleri çatlayana kadar pişiriyoruz.

Pişen kurabiyeleri sadece 2 dakika dinlendirip soğumuş şerbete batırıyoruz. Önce çatlak tarafını batırıp her yeri ıslanınca beşe kadar sayıp çıkarıyoruz. Kalan şerbeti kurabiyelerin üzerine gezdirebilirsiniz. Şerbeti çeken kurabiyeleri istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Daha koyu renk için kakaoyu 1 kaşık arttırabilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun