ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Orman Kebabı
Orman Kebabı
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

AMAN ORMANCI CANIM ORMANCI

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    45 Dakika

Orman Kebabı için Malzemeler

  • 500gr sotelik doğranmış kontrafile
  • 1 tane soğan
  • 1 tane havuç
  • 1 kase bezelye
  • 1 tane patates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 kase domates püresi
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tane defne yaprağı
  • Yeteri kadar sıcak su

Nasıl Yapılır?

Öncelikle tenceremizi ısıtıyoruz. Isınan tenceremize sıvıyağı koyalım üzerine etimizi ekleyip kavurmaya başlayalım. Etimizi su salmaya başlayınca kapağını kapatıp kısık ateşe alalım ve kendi suyunu çekene kadar pişirelim.

Et suyunu çekince tereyağı ve soğanı ekleyip soğan yumuşayana kadar kavuralım. Ardından küp küp doğranmış havucu ekleyelim. 2-3 dakika kavurduktan sonra bezelyeyi ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Konserve bezelye kullanırsanız en son ekleyin ki dağılmasın. Ardından küp küp doğradığımız patatesi de ekleyip onu da kavuralım.

Sıra geldi biber salçasını eklemeye. Salçamızı uzun uzun kavurmaya dikkat edelim. Salçanın üzerine domates püresi ve baharatları ekleyip yine 2-3 dakika kavuralım.

Suyunu ekleyip defne yaprağını kırıp içine ekleyelim. Orta kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

BU TARİFİN İPUCU

Hiçbir zaman soğuk tencereye et koymayın. Soğuk tencereye koyulan et gereğinden fazla su salmasına sebep olur.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun