ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Özbek Pilavı
Özbek Pilavı

ÖZBEKLER AĞZININ TADINI BİLİYOR

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Özbek Pilavı için Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 soğan
  • 3 tane orta boy havuç
  • 300gr tavuk kalçalı but (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 kaşık dolusu tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 baş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 bardak sıcak su

Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinci tuzlu ılık suda 1 saat bekletip yıkayıp süzgece alıyoruz. Tencereye yağları ve soğanı alıyoruz. Yağ gözünüze fazla gelebilir ama bu pilav yağı kaldırıyor korkmayın. Soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz. Üzerine tavuğu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.

Tavuklar kavrulunca tencerenin kapağını kapatıp ateşi kısığa alın. Tavuk suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tavuk suyunu çekince havucu ekleyip havucun rengi dönene kadar kavurun. Sonra pirinci ve tuzu ekleyip pirinci de kavurun.

Karabiberi ve suyunu ekleyip sarımsağın tepesini kesin ve kabuklarıyla pilavın ortasına yerleştirin. Tencerenin altını kısık ateşe alıp pilav tamamen suyunu çekene kadar pişirin. Pişince sarımsağı içinden alın.

Üzerine bir havlu peçete kapatıp 15 dakika dinlendirin.

BU TARİFİN İPUCU

Bu pilavda tavuk kalçalı but çok lezzet veriyor. Göğüs kullanmaktan kaçının.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun