ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Padişah Yastığı
Padişah Yastığı

ŞEKLİ DE TADI DA ŞAHANE!

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    30 Dakika
  • PİŞİRME
    50 Dakika

Padişah Yastığı için Malzemeler

    Keki için:
    • 4 yumurta (sarısı beyazı ayrılacak)
    • 1 Su bardağı şeker
    • 1.5 su bardağı un
    • Yarım çay bardağı sıcak su (kaynar olmasın)
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    Şerbeti için:
    • 2 su bardağı şeker
    • 3 su bardağı su
    Kreması için:
    • 1 paket kaymak tadında kremşanti
    • 1 su bardağı soğuk süt
    • 100gr labne peyniri

Nasıl Yapılır?

Her şerbetli tatlıda olduğu gibi bu tatlımızda da önce şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte 5 dakika kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Sıra kekini hazırlamaya geldi.

Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Beyazını bir fiske tuzla kar gibi olana kadar çırpıyoruz. Sarılarına şekeri ekleyip iyice çırpıyoruz. Üzerine yarım çay bardağı sıcak suyu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz.

Hazırladığımız karışıma köpürttüğümüz yumurta beyazlarını bir spatula yardımıyla yediriyoruz. Bu esnada alttan yukarı doğru karıştırıyoruz ki köpükler sönmesin. Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serip kenarlarını yağlıyoruz ve kek karışımını boşaltıyoruz. 180c fırında kabarana kadar pişiriyoruz.

Bu sırada kremasını hazırlıyoruz. Kremşanti ve soğuk sütü çırpıyoruz. Kıvam alınca labne peynirini ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz.

Pişen kekimize kürdan batırıyoruz yapışıp yapışmadığını kontrol ediyoruz. Kabaran kekimizin sönmemesi için fırının kapağını açık bırakarak fırında soğutuyoruz.

Soğuyan keki ortadan bölüyoruz. Taban parçayı servis tabağına alıp 5-6 kepçe şerbetle ıslatıyoruz. Üzerine kremayı sürüyoruz. Üst parçayı altıya bölüp önce iç kısımlarını şerbetliyoruz.

Parçaları düzgün bir şekilde kremanın üzerine yerleştiriyoruz ve kalan şerbeti üzerine gezdiriyoruz. Antep fıstığı ve hindistan ceviziyle süsleyip servisten önce en az 2 saat, vakit varsa bir gece buzdolabında bekletiyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Yumurta beyazını ayırırken için bir damla dahi yumurta sarısı kaçırmamanız gerekiyor. Eğer sarısı karışırsa çırparken kabartamazsınız.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun