ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Pancar Turşusu
Pancar Turşusu
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

BU TURŞU GERÇEKTEN ÇOK LEZZETLİ OLUYOR

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Pancar Turşusu için Malzemeler

  • 2 Bağ Pancar
  • 1 Bardak Elma Sirkesi
  • 1.5 Yemek Kaşığı Kaya Tuzu
  • 20 Diş Sarımsak
  • 1.5 Litre Su

Nasıl Yapılır?

Soyup doğradığımız pancarları düdüklü tencereye alıyoruz ve üzerine suyu koyup buhar çıkışı başladıktan sonra 20 dakika boyunca pişiriyoruz. Pişen pancarlar ılınınca kavanozlara sarımsak ve pancarları yerleştiriyoruz.

Suyumuza sirke ve tuzu atıp karıştırıyoruz (bu evrede tuzun tadına bakıp damak zevkinize göre arttırabilirsiniz) ve kavanozlara ağzına kadar paylaştırıyoruz. Suyunuz artarsa sakın atmayın içebilirsiniz zira kendisi sağlık deposudur. Turşumuzu buzdolabında muhafaza ediyoruz ve iki gün sonra yemeye başlıyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Daha diri pancarlar isterseniz 15 dakika pişirin.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun