ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Pankek
Pankek
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

İPEK GİBİ DOKUSUYLA

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    5 Dakika
  • PİŞİRME
    15 Dakika

Pankek için Malzemeler

  • 1 bardak süt
  • 1 bardak un
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 4-5 yemek kaşığı erimiş tereyağ

Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabına yumurtayı alın. Tuz ve şekeri ekleyip hızlıca çırpın. Üzerine süt ve tereyağını ekleyip karıştırın. Ardından un ve kabartma tozunu da ekleyin pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Tavanızı önden iyice ısıtın ve orta ateşe alın. İstediğiniz büyüklükte pankekleri tavaya dökün. Üzeri göz göz olunca hemen çevirin. Çevirdiğiniz kısın da altın sarısı olunca tavadan alın. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Nefis pankekler servise hazırdır.

BU TARİFİN İPUCU

Pankek harcınızı geceden hazırlayıp sabah pişirirseniz çok daha yumuşak olduklarını göreceksiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun