ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Pastane Çatalı
Pastane Çatalı
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

MAHLEPLİ KIYIR KIYIR BİR ÇATAL

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Pastane Çatalı için Malzemeler

  • 100gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta akı (sarıları üzerine süreceğiz)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 buçuk su bardağı un

Nasıl Yapılır?

Öncelikle tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu, yumurta aklarını ve sirkeyi iyice karıştırıyoruz. Ardından kuru malzemeleri ekliyoruz. Unu önce 2 bardak ekliyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra 1 bardak daha ekliyoruz ve karıştırıyoruz. En son yarım bardak daha ekleyip yoğuruyoruz.

Hamur yağ bazlı bir hamur olduğu için gereğinden azla un eklemeniz hamurun kıvamını ve gevrekliğini bozacaktır. Yoğurdun sululuk oranı yumurtanın büyüklüğü un miktarını etkileyebilir. Bu yüzden lütfen bütün unu birden koyup yoğurmayın. Benim gibi kademeli olarak ekleyin. Elinize yapışmayı bırakan hamuru yoğurmaya devam etmeyin. Üzerine bir bez kapatıp 10 dk dinlendirin.

Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çatal şekli verin. Hazır olan çatalların üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla çizikler atın.

Bu çöreğe adını veren aşama bence bu aşama yoksa neden çatal desinler

BU TARİFİN İPUCU

Şekil aşamasında hamuru ince yuvarlamaya dikkat edin çünkü biraz kabarma payı da var. Çok tombul olmalarını istemiyoruz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun