ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Pastane Kurabiyesi
Pastane Kurabiyesi

DIŞARIDAN SATIN ALMAYA SON!

  • KAÇ KİŞİLİK
    10 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    25 Dakika

Pastane Kurabiyesi için Malzemeler

  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5-5 buçuk su bardağı un

  • Süslemek için:
  • 80 gr kuvertür çikolata
  • fındık fıstık kırığı

Nasıl Yapılır?

Hamur yoğurma kabımıza oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı ve yumurtayı alıp elimizle iyice karıştırıyoruz. Üzerine pudra şekerini ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine unun bir kısmını, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.

Biraz yedirdikten sonra kalan unu da ekleyip hamurumuzu toparlıyoruz. Kurabiye hamurumuz yağ bazlı bir hamur olduğu için uzun uzun yoğurma işlemi yapmıyoruz. Uzun yoğurursak hamur sürekli yağ salar ve bizde un eklemek zorunda kalırız. Hamur unu emdiği zaman yoğurma işlemi tamamdır.

Kıvam alan hamura şekil verip 180c sıcak fırında ortalama 20-25 dakika pişiriyoruz. iyice soğuttuğumuz kurabiyelerin ucunu erittiğimiz çikolataya ardından da fındık fıstık kırığına bulayarak servis ediyoruz. Servis etmeden önce de çikolatanın donmasını bekleyin.

BU TARİFİN İPUCU

Kurabiyelerinizi hava almayan bir kapta uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun