ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Pastane Pidesi
Pastane Pidesi

YUMUŞACIK PİDE YAPMAK HAYAL DEĞİL

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    50 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Pastane Pidesi için Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 6 su bardağı un

  • Üzeri için:
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Çörek otu susam

Nasıl Yapılır?

Her mayalı hamurda yaptığımız gibi öncelikle mayamızı uyandırarak işleme başlıyoruz. Karıştırma kabımıza maya, şeker, süt ve suyu alıp karıştırıyoruz. Aman dikkat süt ve su mutlaka ılık olsun. Üzerini unla kapatarak hava ile bağlantısını kesiyoruz ve maya köpük köpük kabarana kadar bekliyoruz.

Maya kabarınca karıştırıyoruz ve üzerine sıvı yağı, unun kalanını ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz. Hamurumuz oldukça cıvık bir hamur olacak. Pide hamurunun özelliğidir cıvık olması. Hamuru unlanmış tezgaha alıp hafif hafif un serperek ve sürekli katlayarak 7-8 dakika yoğuruyoruz.

Hazır olan hamurumuzu üzerini streçleyerek ılık bir ortamda yaklaşık 50 dakika mayalandırıyoruz. Mayalanan hamuru iki parçaya bölüyoruz ve hafif unlu tezgahta 1cm kadar kalınlıkta olacak şekilde merdaneyle açıyoruz.

Tepsiye aldığımız hamuru tepsi mayası gelmesi için üzerini örterek 15-20 dakika dinlendiriyoruz. Tepsi mayası da gelen pidelerimizin, çırptığımız yoğurt ve yumurta sarısı ile üzerinin şeklini veriyoruz.

230c fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız pidelerin üzerine bir bez örterek 10-15dakika dinlendirdikten sonra afiyetle yiyoruz. Puf puf pastane pidesi yapmak işte bu kadar kolay.

BU TARİFİN İPUCU

Mayalı hamurlar yoğrulmayı çok sever bunu unutmayın.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun