ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Pastane Usulü Supangle
Pastane Usulü Supangle

ÇİKOLATAYA DOYACAKSINIZ

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Pastane Usulü Supangle için Malzemeler

  • 800ml (4su bardağı) süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı bitter damla çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı

  • Tabanı için:
  • Çikolatalı kek ve biraz süt

Nasıl Yapılır?

Tenceremize unu ve şekeri alıp üzerine biraz süt ekleyerek bir çırpma teli ile topaklanma kalmayana kadar karıştırıyoruz. Üzerine yumurta sarısını ekleyip çırpıyoruz.

Ardından kalan sütü de ekleyip iyice karıştırıyoruz ve sürekli karıştırarak orta ateşte pişirmeye başlıyoruz. Kıvam almaya başlayınca vanilyasını ve çikolatasını ekliyoruz. Göz göz olmaya başlayınca ocaktan alıyoruz.

Kaselerin dibine birer parça kek koyuyoruz ve kekleri 1 kaşık sütle ıslatıyoruz. Üzerine sıcak olan supangleyi paylaştırıyoruz. Oda ısısına gelince süslüyoruz. Biz toz antep fıstığı ve hindistan cevizi tercih ettik .

Buzdolabında en az 2 saat bekleyen supangle servise hazırdır.

BU TARİFİN İPUCU

Çikolatanızın kaliteli olması lezzeti arttıracaktır.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun