ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Pastırmalı Humus
Pastırmalı Humus

HUMUS YAPMANIN TÜM İNCELİKLERİ BU TARİFTE

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    10 Dakika

Pastırmalı Humus için Malzemeler

  • 200gr haşlanmış soyulmuş nohut
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağ (80ml)
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı dolusu kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 büyük diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı tahin
  • 3 dilim pastırma
  • Pastırmaları kızartmak için 2 kaşık zeytinyağ
  • Üzeri için 1'er çay kaşığı pul biber ve toz kırmızı biber

Nasıl Yapılır?

Haşlanıp kabuğu soyulmuş nohutu,zeytinyağı,sarımsak,limon suyu, kimyon ve tuzu rondoya alıp hiç pütür kalmayana kadar öğütelim.

Dikkat ettiyseniz tahini eklemedik çünkü tahin humusun kıvamını sıkar ve doğru kıvamı ayarlamak için su eklemeniz gerekir. Bu durumda humusun tadını bozar. Bu püf noktası ile yaptığınız humusların hem kıvamı hem de lezzeti şahane olacak.

Nohutlar pürüzsüz olunca tahini ekleyelim. Önce bir kısmını ekleyip kıvamına bakalım. Her tahinin etkisi farklı oluyor kontrollü gitmekte fayda var. Tadına bakıp kimyon ve limon oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hazır olan humusu servis tabağına alıp pastırmalara geçebiliriz. Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyalım ısınınca pastırmaları ekleyip önlü arkalı çıtırlaşana kadar kızartalım ve bir kenara alalım.

Tavadaki yağımıza pulbiber ve tozbiberi ekleyip tavayı sallayalım ve hemen ateşten alalım biberimiz yanmasın. Hazırladığımız lezzetli yağı humusun üzerine gezdirelim ve ikiye böldüğümüz pastırmaları kenarlara dizelim.

BU TARİFİN İPUCU

Nohutu mümküne koçbaşı dediğimiz cinsten kullanın çok güzel oluyor.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun