ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Pastırmalı Kuru Fasulye
Pastırmalı Kuru Fasulye

YEMEKTE PASTIRMA KULLANMANIN ÇOK ÖNEMLİ BİR PÜF NOKTASI VAR

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    8 Dakika

Pastırmalı Kuru Fasulye için Malzemeler

  • 2 bardak dermason fasulye
  • 1 büyük soğan
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 tane köy biberi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • 50-60 gr çemeni temizlenmiş pastırma
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Nasıl Yapılır?

Kuru fasulyeyi akşamdan ılık su ile ıslatıyoruz. Ertesi gün ıslattığımız su ile 10 dakika haşlıyoruz.

Düdüklü tencereye sıvıyağı ve soğanı alıyoruz. Kavrulan soğana salçaları ekleyip onları da 3-4 dakika kavuruyoruz. Üzerine kuru fasulyeyi de ekleyip 2-3 dakika da fasulyeyi kavuruyoruz ki ısılar eşitlensin.

Üzerine suyu, tuz, karabiberi ekleyip biberi bütün olarak içine atıyoruz pişmeye bırakıyoruz. Yemeğimiz pişince biberi içinden alıyoruz. Bir tavaya tereyağını ve küçük doğranmış pastırmayı alıp kavuruyoruz. Kuru fasulyenin içine yağıyla beraber ekleyip ikisini birlikte 1 dakika kaynatıyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Kuru fasulyeyi normal tencerede pişirecekseniz daha uzun sürede pişeceği için kontrollü bir şekilde pişirin. Pastırmayı kavururken çemenlerini ayıklayın. Çemen yemeğin tadını bozacaktır.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun