Kuru fasulyeyi akşamdan ılık su ile ıslatıyoruz. Ertesi gün ıslattığımız su ile 10 dakika haşlıyoruz.
Düdüklü tencereye sıvıyağı ve soğanı alıyoruz.
Kavrulan soğana salçaları ekleyip onları da 3-4 dakika kavuruyoruz. Üzerine kuru fasulyeyi de ekleyip 2-3 dakika da fasulyeyi kavuruyoruz ki ısılar eşitlensin.
Üzerine suyu, tuz, karabiberi ekleyip biberi bütün olarak içine atıyoruz pişmeye bırakıyoruz. Yemeğimiz pişince biberi içinden alıyoruz.
Bir tavaya tereyağını ve küçük doğranmış pastırmayı alıp kavuruyoruz. Kuru fasulyenin içine yağıyla beraber ekleyip ikisini birlikte 1 dakika kaynatıyoruz.
Kuru fasulyeyi normal tencerede pişirecekseniz daha uzun sürede pişeceği için kontrollü bir şekilde pişirin. Pastırmayı kavururken çemenlerini ayıklayın. Çemen yemeğin tadını bozacaktır.