Patatesleri haşlayın. Henüz sıcakken tuzunu atıp ezin. Biraz ılınınca çırpılmış yumurtaları ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. Tavaya sıvı yağı alın. Yağ size fazla gelebilir ama patates nişastalı bir sebze olduğu için az yağ ile pişirmeye çalışınca yapışıyor. Az yağ ile yapmak isterseniz ya tavanızın yeni olması lazım ya da kalın tabanlı bir çelik tavada pişirmelisiniz.
Yağ ısınınca patatesli karışımı tavaya boşaltın üzerini düzleyin her yeri eşit kalınlıkta olsun. Ateşi orta ayara alın iyice kızarana kadar pişirin. Bir tabak yardımıyla tersini çevirip diğer tarafını da pişirin. Hazır olan patates kayganasını bir servis tabağına alıp 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Patatesin tuzunu ezerken atarsanız içindeki nemin kaybolmasını sağlarsınız bu sayede ezilmiş patateslerin kıvamı çok güzel olur.