ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Patates Kayganası
Patates Kayganası

10 DAKİKADA NEFİS KAHVALTI

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    10 Dakika

Patates Kayganası için Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 3 adet yumurta
  • 1 kase kaşar peynir rendesi
  • Bir tutam maydanoz
  • 4-5 dal taze soğanın yeşil yaprakları
  • Tuz karabiber pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

Patatesleri haşlayın. Henüz sıcakken tuzunu atıp ezin. Biraz ılınınca çırpılmış yumurtaları ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın. Tavaya sıvı yağı alın. Yağ size fazla gelebilir ama patates nişastalı bir sebze olduğu için az yağ ile pişirmeye çalışınca yapışıyor. Az yağ ile yapmak isterseniz ya tavanızın yeni olması lazım ya da kalın tabanlı bir çelik tavada pişirmelisiniz.

Yağ ısınınca patatesli karışımı tavaya boşaltın üzerini düzleyin her yeri eşit kalınlıkta olsun. Ateşi orta ayara alın iyice kızarana kadar pişirin. Bir tabak yardımıyla tersini çevirip diğer tarafını da pişirin. Hazır olan patates kayganasını bir servis tabağına alıp 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

BU TARİFİN İPUCU

Patatesin tuzunu ezerken atarsanız içindeki nemin kaybolmasını sağlarsınız bu sayede ezilmiş patateslerin kıvamı çok güzel olur.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun