ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Patates Keki
Patates Keki
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

PAMUK GİBİ YUMUŞACIK

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    40 Dakika

Patates Keki için Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 3 tane orta boy patates
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım muskat rendesi
  • 1 kase maydanoz
  • 1 kase taze soğanın yeşil kısımları
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Arzuya göre pul biber
  • Üzerine çörek otu susam

Nasıl Yapılır?

Ben bu tarifi hazırlarken hiç mikser kullanmadım. Böyle bol malzemeli keklerde mikser kullanmaya gerek yok. Çünkü kekin ana dokusu zaten çok hissedilmiyor. Öncelikle söyleyeyim tüm malzemelerim oda ısısındaydı. Sizde buna dikkat ederseniz daha iyi bir sonuç alırsınız.

Yumurta ve tuzu bir süre çırptım. Üzerine sıvı malzemeleri ekleyip bir süre daha çırptım. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip homojen bir karışım olana kadar çırptım.

Muskat cevizini ben yarım kullandım arzu eden tam da kullanabilir. Patatesleri küçük küpler halinde doğrayıp karışıma ekledim.Yeşillikleri ve karabiberi de ekledikten sonra büyük boy yağlanmış borcama boşaltıp 180c fanlı fırında kızarana kadar pişirdim. Ertesi gün bile lezzetinden birşey kaybetmeyen patates kekimiz hazır.

BU TARİFİN İPUCU

Sevmeyenler muskat kullanmayabilir.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun