ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Patates Püresi
Patates Püresi

PATATES PÜRESİNİ SEVMEYEN VAR MI?

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    30 Dakika
  • PİŞİRME
    10 Dakika

Patates Püresi için Malzemeler

  • 6 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 100ml krema
  • 3-4 dal taze kekik
  • Muskat
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nasıl Yapılır?

Püre için patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Eğer elinizde varsa buharda pişirme aparatı kullanın. Bu sayede patateslerin lezzeti ve vitamini içinde kalacaktır. Eğer buharda pişirme aparatınız yoksa kabuklarını soymadan haşlayın.

Haşlanan patatesleri ezeceğiniz kaba alıp tuzunu atın ve tamamen pürüzsüz olana kadar ezin. Bu aşamada blender kullanmanızı tavsiye etmem. Patates nişastalı bir sebze olduğu için blender kıvamını ve lezzetini bozacaktır. Elle ezmek en iyisi.

Tencereye tereyağı ve sütü alarak tereyağı eriyene kadar ısıtın. Ezdiğiniz patatesleri tencereye ekleyin bütün sütü çekene kadar karıştırın. Üzerine kremayı ekleyip karıştırın ve tencerenin altını kapatın.

Ayıkladığınız taze kekik yapraklarını ve bir miktar muskat rendesini ekleyin. Muskat patatesin topraksı tadını alacaktır ve lezzet verecektir. Şekil verip servis tabağına aldığınız pürenin üzerine bir miktar daha taze kekik serpip servis yapın. Eğer püreniz bekleyince katılaşırsa bir cezve de ısıttığınız sütle servis öncesi kıvamını ayarlayabilirsiniz

BU TARİFİN İPUCU

Blender ile ezmek patatesi macun haline getirecektir ve hem görüntüsü hem de tadı bozulacaktır.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun