Patatesleri yumuşayana kadar haşlıyoruz. Patatesler haşlanırken bizde peyniri rendeliyoruz. Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Beyazı bir fiske tuzla kar gibi olana kadar köpürtüyoruz. Bu esnada haşlanan patatesleri tuzunu atıp eziyoruz. (Peynirin tuz oranına göre tuzunuzu ayarlayın)
Ezdiğimiz patatese önce peyniri ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra sütü bir cezveye alıp içine bir kaşık tereyağını koyuyoruz tereyağ eriyene kadar ısıtıyoruz. Isınan sütlü tereyağını da ekliyoruz. Ardından yumurta sarılarını ekliyoruz. En son kar haline getirdiğimiz yumurta beyazını da ekleyip dikkatlice karıştırıyoruz. Sufle kaplarımızı tereyağ ile yağlayıp galeta unu serpiyoruz. Sufle karışımımızı eşit bir şekilde kaplara bölüştürüyoruz.
180c fanlı fırında iyice kabarıp kızarana kadar pişiriyoruz.
Patates suflesi biraz nazlıdır. Yemeden önce çok bekletirseniz sönecektir. Fotoğrafları çekerken bile bir miktar söndü. Tavsiyem yemeğe oturmadan 20dk önce fırına vermeniz.