Öncelikle bayat ekmek içini suya koyalım. Ardından soğanı
rendeleyelim ve suyunu süzelim. Kıymayı, maydanozu, baharatları
ekleyelim. Suda bekleyen ekmek içini de suyunu iyice sıktıktan sonra
ekleyelim ve köfte harcımızı iyice özleşene kadar yoğuralım.
Hazırladığımız köfte harcını buzdolabına kaldıralım.
Bu sırada
patatesleri ortadan ikiye kesip bir tatlı kaşığı ile içlerini oyalım.
Oyduğumuz patatesin altını düzleyelim ki kabımızda düzgün dursun.
Patatesleri suya koyalım ve tekrar köfteye dönelim.
Dinlenen
harcımızdan küçük köfteler hazırlayalım ve çok az yağda kızartalım.
Ayrı bir tavada iyice kuruladığımız patatesleri önlü arkalı kızartalım.
Tekrar köfte tavasını alalım ve domatesle sarımsağı kavuralım
üzerine biraz su ve tuz ekleyip bir kaç dakika kaynatıp ocaktan
alalım.
Fırın kabına dizdiğimiz patateslere aldığı kadar köfte dolduralım.
Üzerine domates sosunu gezdirelim. En üste domates biber dizelim ki
fırında köftelerimiz yanmasın. 200c fırında domates biberi kızarana
kadar pişirelim.
Patatesleri oyarken her yerini eşit bir şekilde oymaya ve çok kalın bırakmamaya dikkat edelim.