ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Patatesli Omlet
Patatesli Omlet

İKİ PATATES İKİ YUMURTAYLA HARİKA KAHVALTI

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    10 Dakika

Patatesli Omlet için Malzemeler

  • 2 patates
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı krema veya süt
  • 1-2 yemek kaşığı su
  • Tuz
    karabiber
    kırmızı toz biber (sevdiğiniz tüm baharatları ekleyebilirsiniz)
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Nasıl Yapılır?

Patatesleri küp küp doğrayın ve doğradıktan sonra sadece bir kere yıkayın. Çıtırlık için nişastaya ihtiyacımız var. Doğranmış patatesleri kurulayın. Tavaya sıvıyağı alıp ısıtın ve #patates leri ekleyin. Tuzunu atın ara sıra karıştırarak pişirin.

Patatesler pişerken yumurtasını hazırlayın. İki tane yumurtanın üzerine kremayı ekleyin. Bu #krema (veya süt) omletinizin yumuşak olmasını sağlayacak. Sevdiğiniz baharatları ve tuzu da ekleyin. Patatesin üzerine attığınız tuzu göz ardı etmeyin yoksa çok tuzlu olur. 1-2 kaşık suyu da ekleyip iyice çırpın.

Eklediğimiz su omletimizin kabarık olmasını sağlayacak. Yağını çekip pişmiş olan patateslere tereyağ ekleyin ve yumurtasını üzerine dökün. Ateşi orta-kısık yapın. Kenarlardan katılaşma görene kadar dokunmayın. Kenarları pişmeye başlayınca bir spatula ile altına bakın. Yeterince kızarmışsa sıvı yağ ile bir tabağı yağlayın. Yağ sayesinde omleti tabaktan rahatça kaydırabilirsiniz. Tavanın üzerine tabağı kapatın ve ters çevirip tekrar tavaya alın.

Bu sırada yumurtanın nasıl kabardığını gözlemleyebilirsiniz. Diğer tarafı da iyice kızarınca patatesli omletinizi servis edebilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Bu omleti patatesleri derin yağda kızartarak da yapabilirsiniz ama tek tavada az yağ ile yapınca çok daha lezzetli oluyor.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun