ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Patlıcan Bohçası
Patlıcan Bohçası

TAMAMEN UYDURMA AMA ÇOK LEZZETLİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Patlıcan Bohçası için Malzemeler

  • 3 tane kemer patlıcanı
  • 2-3 tane patates
  • 1 kase domates rendesi
  • 2-3 diş sarımsak
  • 100 gr kaşar peyniri

Nasıl Yapılır?

Patlıcanların kabuğunu soymadan uzunlamasına dilimleyip tuzlu suda bekletelim acısı çıksın. Patlıcanlar beklerken patatesleri kızartmaya başlayabiliriz. Patatesleri yarım cm kalınlığında dilimleyip kızartalım. Ardından patlıcanları kızartalım. Kaşar peynirini dilimleyelim.

Bu sırada domates rendesini bir tavaya alıp sarımsakları rendeleyelim ve suyunu çekene kadar pişirelim. Artı şeklinde üst üste koyduğumuz patlıcanın ortasına bir patates bir kaşar bir patates koyup üzerini kapatalım ve bir kürdanla tutturalım. Üzerine domates sosu ekleyelim. 200c fırında 10 dakika tutup servis yapalım.

BU TARİFİN İPUCU

İsterseniz bu tarifte mozarella peyniri de kullanabilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun