ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Patlıcan Kebabı
Patlıcan Kebabı
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

PATLICAN MI DAHA LEZZETLİ KEBAP MI? KARAR VEREMEYECEKSİNİZ

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Patlıcan Kebabı için Malzemeler

  • 2-3 kemer patlıcan
  • Yarım kg yağlı kuzu kıyma
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı acı veya tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 4-5 sivri biber
  • 2-3 domates
  • İnce lavaş
  • Yoğurt

Nasıl Yapılır?

Kebap için kıymayı derin bir kaba alın. Sarımsakları, salçaları, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın ve iyice yoğurun. Patlıcanları eşit büyüklükte üçe veya dörde bölün.

Enine geniş olan şişe önce patlıcanı daha sonra ceviz büyüklüğünde eti ilave edip, elinizle sıkarak şekil verin. Şişin ucuna kadar sırayla dizin. Kalan şişleri de aynı şekilde hazırlayın.

Fırının ızgara bölümünü veya ızgarayı ısıtın. Izgarada kızarıncaya kadar veya fırında 180 derecede yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Biber ve domatesleri közleyin.

Servis tabağına lavaşı alın. Üzerine patlıcanlı şişi yerleştirin. Yanında yoğurt, biber ve domateslerle birlikte servis yapın.

BU TARİFİN İPUCU

Patlıcanların çekirdeksiz olması kebabınızın lezzetini arttıracaktır.

Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun