ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Petek Kurabiye
Petek Kurabiye

AĞIZDA DAĞILAN LEZZET

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    15 Dakika

Petek Kurabiye için Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 125 gr tereyağ (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik
  • pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı portakal aroması veya
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi
  • Aldığı kadar un

Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabıma önce tereyağı, yumurta, sıvı yağ ve pudra şekerini aldım. İyice karıştırdım. Karışıma 1 tatlı kaşığı portakal aroması ekledim. Portakal aromanız yoksa portakal kabuğu rendesi yada limon kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz. Üzerine biraz un ekleyip unun üzerine 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu, vanilyayı ve nişastayı ekleyip yoğurmaya başladım.

Azar azar un ekleyerek hamur kıvamını bulana kadar yoğurdum. Strech film sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirdim. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimle yuvarladım ve petek dokulu nihaleye bastırdım.

180c fırında kenarları pembeleşene kadar pişirdim ve bir tel üzerinde iyice soğuttum. soğuyan kurabiyelerime bolca pudra şekeri serpip servis ettim.

BU TARİFİN İPUCU

Fırından çıkan kurabiyeleri sıcak tepside bırakırsanız pişmeye devam edecektir. Bu yüzden tel üzerinde soğutmanız önemlidir.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun