ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Pırasalı Kol Böreği
Pırasalı Kol Böreği

HERKESİN EL AÇMASI SANDIĞI BÖREK

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    30 Dakika
  • PİŞİRME
    40 Dakika

Pırasalı Kol Böreği için Malzemeler

  • 6 tane yufka
  • 1 buçuk kilo pırasa
  • tuz
    karabiber
    pul biber
  • Pırasaları kavurmak için sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

Öncelikle pırasaları ince ince kıyıyoruz. Tavamıza biraz sıvıyağ alıp pırasaları tuzunu atıp kavuruyoruz. Suyunu salıp çeken pırasaları pul biber ve karabiber atıp bir kenarda soğutuyoruz. Bir kabın içinde un ve nişastayı karıştırıyoruz. Başka bir kapta eritilmiş tereyağ ve sıvı yağı karıştırıyoruz.

Bir tane yufkayı seriyoruz. Üzerine tereyağ ve unlu karışımdan serpiyoruz. Ben eşit dağıtabilmek için unlu karışımı elek ile serptim. Üzerine bir yufka daha serip aynı işlemi tekrarlıyoruz. Yufkamızı dörde bölüyoruz ve her parçaya iç harcımızı yayıyoruz. Gevşek bir şekilde sarıp tepsiye yerleştiriyoruz. Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.

Ben iki çeşit sarmayı da gösterdim. Arzunuza göre sarabilirsiniz. Benim tavsiyem kol böreği şeklinde sarın. Çünkü bu sayede daha çok el açmasına benziyor :)) Üzerine kalan yağlı karışımı sürün. 200c fanlı fırında kızarana kadar pişirin. 10 dakika dinlendirdiğiniz böreğiniz servise hazırdır.

BU TARİFİN İPUCU

Böreğinizin gevrekliğini kaybetmemesi için pişince üzerini kapatmayın.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun