ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Porsiyonluk Perde Pilavı
Porsiyonluk Perde Pilavı

TAM BİR ASSOLİST!

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    60 Dakika

Porsiyonluk Perde Pilavı için Malzemeler

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 50-60gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 avuç çiğ badem
  • 1.5 su bardağı pirinç (tuzlu ılık suda 1 saat bekletilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tarçın (arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam muskat rendesi
  • 1.5 su bardağı tavuk suyu
  • 3 tane kalçalı but (haşlanıp ayıklanmış)

  • Perde Hamuru için:
  • 2 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 14-15 kaşık un

  • Kaselere sürmek için tereyağı badem

Nasıl Yapılır?

Öncelikle pilavımızı hazırlıyoruz. Tenceremize yağlarımızı alıp fıstığı ekliyoruz. Fıstık bir kaç dakika kavrulunca suda bekletilip kabuğu soyulmuş bademleri ekliyoruz, fıstıkla beraber 5 dakika kavuruyoruz. Üzerine pirinci ve tuzunu ekliyoruz. Şöyle bir çevirdikten sonra sıcak suda bekletip süzdüğümüz kuş üzümlerini ekliyoruz. 5 dakika daha kavurduktan sonra baharatlarımızı ekliyoruz ve baharatları da biraz kavuruyoruz ki aromaları iyice çıksın.

Sıcak tavuk suyunu tenceremize ekliyoruz. Üzerine ayıkladığımız tavuk etlerini seriyoruz ve tencerenin altını kısık ateşe alıp kapağını kapatıyoruz. Bizde bu sırada perde hamurumuzu hazırlayalım. Sıvı malzemeleri karıştırma kabına alıp iyice karıştırıyoruz. Üzerine tuzunu ve ununu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Un ölçüsüne çok takılmayın elinize yapışmayan yumuşak bir hamur olsun yeter. Hamurun üzerini örtüp dinlenmeye alıyoruz. Bu sırada pişireceğimiz kaseleri hazırlıyoruz.

Güveç kaplarımızı tereyağı ile yağlayıp bademleri yerleştiriyoruz ve buzluğa koyuyoruz. Bu sırada pişen ve demlenen pilavımızın ağzını açıp hafif ılıklaşmasını sağlıyoruz. Hamurla buluştuğu zaman çok sıcak olmaması gerekiyor.

Hamurumuzdan mandalina kadar bezeler alıp yuvarlıyoruz. Pasta tabağı kadar açıp kaseye yerleştiriyoruz. İçine pilavımızı çok sıkıştırmadan dolduruyoruz. Hamurun kenarlarını kapatıyoruz. Bu sırada üst üste gelip kalın olacak hamurları bir makasla kesip alabilirsiniz.

Tepsiye dizdiğimiz kaseleri 200c fırında kızarana kadar pişmeye gönderiyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

İlk harı geçince servis yapmanızı tavsiye ederim. Perde pilavımız dinlendikçe güzelleşiyor.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun