Öncelikle portakal peltemizi yapıyoruz. Sos tenceremize nişastayı ve portakal suyunun bir kısmını alalım pürüzsüz olana kadar karıştıralım. Kalan portakal suyunu ve toz şekeri ekleyip ocağa alalım. Ben portakal suyunun posasını süzmedim isterseniz süzebilirsiniz. Hatta hazır portakal suyu ile de bu pelteyi yapabilirsiniz.
Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar peltemizi pişirelim. İyice katılaşınca ocaktan alalım. Ben bugün silikon bir kalıp kullandım. Sizde yoksa normal kek kalıbına strech film serip kalıp olarak kullanabilirsiniz. Kalıbımıza portakal peltesini dökelim. 15 dakika oda sıcaklığında bekletip buzluğa kaldıralım.
Sıra geldi irmik tatlısına. Tenceremize irmik, toz şeker ve sütü alıp sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam almaya başlayınca portakal kabuğu rendesi, vanilya ve tereyağını ekleyelim. Bir dakika kadar kaynatıp ateşten alalım. Soğuyan portakal peltesinin üzerine irmik tatlımızı dökelim.
Oda sıcaklığına gelince üzerini strech filmle kapatıp dolapta soğutalım. Ortalama 3-4 saat dinlenen tatlımız servise hazırdır.
Aslında bir gece bekleyince çok daha güzel oluyor aroması kuvvetleniyor.