ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Portakal Pelteli İrmik Tatlısı
Portakal Pelteli İrmik Tatlısı

PORTAKAL İRMİKLE HARİKA BİR İKİLİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    15 Dakika

Portakal Pelteli İrmik Tatlısı için Malzemeler

  • 250ml portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta (buğday mısır farketmez)
  • Yarım su bardağı şeker (portakalınız ekşiyse 1 su bardağına kadar çoğaltabilirsiniz)
  • 1 lt süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Nasıl Yapılır?

Öncelikle portakal peltemizi yapıyoruz. Sos tenceremize nişastayı ve portakal suyunun bir kısmını alalım pürüzsüz olana kadar karıştıralım. Kalan portakal suyunu ve toz şekeri ekleyip ocağa alalım. Ben portakal suyunun posasını süzmedim isterseniz süzebilirsiniz. Hatta hazır portakal suyu ile de bu pelteyi yapabilirsiniz.

Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar peltemizi pişirelim. İyice katılaşınca ocaktan alalım. Ben bugün silikon bir kalıp kullandım. Sizde yoksa normal kek kalıbına strech film serip kalıp olarak kullanabilirsiniz. Kalıbımıza portakal peltesini dökelim. 15 dakika oda sıcaklığında bekletip buzluğa kaldıralım.

Sıra geldi irmik tatlısına. Tenceremize irmik, toz şeker ve sütü alıp sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam almaya başlayınca portakal kabuğu rendesi, vanilya ve tereyağını ekleyelim. Bir dakika kadar kaynatıp ateşten alalım. Soğuyan portakal peltesinin üzerine irmik tatlımızı dökelim.

Oda sıcaklığına gelince üzerini strech filmle kapatıp dolapta soğutalım. Ortalama 3-4 saat dinlenen tatlımız servise hazırdır.

BU TARİFİN İPUCU

Aslında bir gece bekleyince çok daha güzel oluyor aroması kuvvetleniyor.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun