ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Portakallı Anne Kurabiyesi
Portakallı Anne Kurabiyesi

ŞAM KURABİYESİ DİYE DE BİLİNİR

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    15 Dakika

Portakallı Anne Kurabiyesi için Malzemeler

  • 125gr tereyağ
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4-4 buçuk su bardağı un

Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabımıza tereyağ, yumurta ve yoğurdu alıp karıştırıyoruz. Sonra üzerine şekeri ilave ediyoruz. Biraz daha karıştırdıktan sonra portakal kabuğu rendesini ve suyunu ekliyoruz. Karışıma iki su bardağı unu ekleyip üzerine karbonatı serpiyoruz. Başlıyoruz yoğurmaya.

Üç su bardağı undan sonra kontrollü bir şekilde azar azar un ekleyin. Hamur elinize yapışmayı bırakınca un eklemeyi bırakabilirsiniz. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıyoruz ve hafif huni gibi sivrimsi bir şekil veriyoruz. Sonra tepelerini toz şekere batırıp 180c de çatlayana kadar pişiriyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Portakalın kabuğunun beyazını rendelememeye dikkat edin acılık vermesin.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun