ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL, Sende tarifini paylaş veya beğendiğin tarifi defterine ekle :)
Portakallı İrmikli Kesme Tatlı
Portakallı İrmikli Kesme Tatlı

ÇOK HAFİF ŞERBETLİ TATLI

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Portakallı İrmikli Kesme Tatlı için Malzemeler

  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • Şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 buçuk su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Nasıl Yapılır?

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Tencereye şeker ve suyu alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Limonunu ekleyin. 7-8 dakika kaynatıp ateşten alın bir kenarda soğusun.

Hamuru için karıştırma kabına sıvıları alıp bir çırpıcıyla karıştırın. Ardından irmik , kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Unu da yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Hamurun üzerine bir poşet kapatıp 10-15 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru 5-6 parçaya bölüp rulo halinde yuvarlayın. yuvarladığınız hamurları tezgaha döktüğünüz irmikle kaplayın ve küçük küçük kesip yağlanmış tepsiye dizin.

180c fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Tatlı fırından çıkar çıkmaz soğumuş şerbeti üzerine dökün dinlenmeye bırakın. en az 4 saat en fazla 1 gece dinlendirip servis yapın.

BU TARİFİN İPUCU

Tatlınızı istediğiniz büyüklükte dilimleyebilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF