Öncelikle şerbeti hazırlayın. Tencereye şeker ve suyu alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Limonunu ekleyin. 7-8 dakika kaynatıp ateşten alın bir kenarda soğusun.
Hamuru için karıştırma kabına sıvıları alıp bir çırpıcıyla karıştırın. Ardından irmik , kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Unu da yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurun üzerine bir poşet kapatıp 10-15 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru 5-6 parçaya bölüp rulo halinde yuvarlayın. yuvarladığınız hamurları tezgaha döktüğünüz irmikle kaplayın ve küçük küçük kesip yağlanmış tepsiye dizin.
180c fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Tatlı fırından çıkar çıkmaz soğumuş şerbeti üzerine dökün dinlenmeye bırakın. en az 4 saat en fazla 1 gece dinlendirip servis yapın.
Tatlınızı istediğiniz büyüklükte dilimleyebilirsiniz.