ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Pratik Antep Katmeri
Pratik Antep Katmeri

VAR MI SICAK SICAK KATMER İSTEYEN

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Pratik Antep Katmeri için Malzemeler

  • 10 tane baklavalık yufka
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 kaşık pudra şekeri
  • 2 kaşık toz şeker
  • Öğütülmüş Antep Fıstığı
  • 100 gr süt kaymağı
  • 2 kaşık irmik
  • 2 su bardağı süt

Nasıl Yapılır?

İrmik ve sütü bir tencereye alın. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Göz göz olup kaynayınca ayrı bir kaba alıp soğutun.

Bir kat yufkayı tezgaha serin üzerine fırça ile eritilmiş tereyağı sürün. Üzerine ikinci yufkayı kapatın pişirdiğiniz irmikten ortasına koyup küçük bir kare oluşturacak şekilde kaşığın tersiyle yayın. İrmiğin üzerine pudra şekeri serpin. Kaymaktan da küçük parçalar halinde irmiğin üzerine ekleyin.

Kaymağın üzerine 2-3 tutam toz şeker ve bir tutam toz Antep fıstığı serpin. Kenardaki boşlukları irmiğin üzerine katlayın. Bu ölçülerle 5 tane katmeriniz çıkacak. Ocağa tavayı alıp ısıtın. Az bir miktar tereyağı ile yağlayın kızarana kadar önlü arkalı pişirin.

Dört parçaya dilimleyin üzerine pudra şekeri ve Antep fıstığı serpin. Bir parça da kaymak koyarak servis yapın.

BU TARİFİN İPUCU

Katmerin özelliği sıcak sıcak yenmesindedir. Soğutmadan tüketiniz

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun