ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Pratik Ekler Pasta
Pratik Ekler Pasta

LEZZETİYLE GERÇEK EKLERE RAKİP

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Pratik Ekler Pasta için Malzemeler

  • 1 buçuk paket kedi dili büsküvi

  • Islatmak için:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker

  • Kreması için:
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket toz şanti

  • Çikolata sos için:
  • 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı süt

  • Süslemek için:
  • Fıstık

Nasıl Yapılır?

Öncelikle tatlımızın kremasını pişiriyoruz. Tencereye şanti hariç toz malzemeleri alıyoruz. Sonra süt ve yumurta sarılarını ekleyip orta ateşte katılaşana kadar pişiriyoruz. Soğuması için bir kenara alıyoruz ve ara ara karıştırmayı unutmuyoruz.

Krema soğurken çikolata sosunu pişiriyoruz. Tereyağı hariç tüm malzemeleri sos tenceresine alıp pişirmeye başlıyoruz. Karışım kıvam almaya başlayınca tereyağını ekliyoruz. Pişen çikolata sosunu da soğuması için bir kenara alıyoruz.

Soğuyan kremayı alıp mikserle iki dakika çırpıyoruz. Sonra üzerine toz şantiyi ekleyip 2-3 dakika daha çırpıyoruz. Kremayı bir sıkma torbasına dolduruyoruz. Bir kaseye iki su bardağı kadar süt alıyoruz. İsterseniz bu süte bir yemek kaşığı şeker de ekleyebilirsiniz .

Kedi dillerini süte batırıp servis tabağına diziyoruz. Üzerine krema sıkıp, ıslattığımız kedi dilini üzerine kapatıyoruz. İyice ılıyan çikolata sosunu üzerlerine sürüp fıstıkla süslüyoruz. 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Elinizde sıkma torbası yoksa buzdolabı poşetine doldurup köşesini keserek kullanabilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun