ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Ramazan Pidesi
Ramazan Pidesi
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

ARTIK FIRINDAN ALMAYIN KENDİNİZ YAPIN

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    30 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Ramazan Pidesi için Malzemeler

  • Yarım paket yaş maya (yada 1 paket kuru maya)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 5-5.5 su bardağı un

  • Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

  • Altı için:
  • Galeta unu yada buğday kepeği

Nasıl Yapılır?

Öncelikle mayamızı hazırlıyoruz. Bunun için yoğurma kabına maya, şeker ve suyu alıp karıştırıyoruz. Üzerini 3 bardak unla kapatıp maya köpürene kadar yaklaşık 15 dakika bekliyoruz.

Maya uyanınca sıvı yağı ve kalan unu ekleyip hamuru yoğuruyoruz. Hazır olan hamuru tezgaha alıp hem katlayıp hemde tezgaha vura vura 10 dakika yoğuruyoruz. Hamurumuzun elastikiyet kazanması için bu işlem çok önemli lütfen bu aşamayı sabırla yapın.

Pürüzsüz bir kıvam alan hamuru mayalanması için üzerini örtüp 1 saat bekletiyoruz. Mayası gelen hamuru tekrar tezgaha alıp bir kaç defa daha katlama işlemi yapıp ardından şeklini veriyoruz. Ben bir pide yaptım siz isterseniz ikiye bölebilirsiniz. Bu sırada fırını 230c ayarlıyoruz.

Fırının tabanına su dolu bir kap yerleştiriyoruz ki fırında buhar oluşsun pidemizin dışı çıtır olsun. Pidemizin altınında çıtır olması için pişireceğimiz tepsiyi de fırına koyup ısıtıyoruz. Galeta unu serpilmiş yağlı kağıt üzerinde elimizle yada merdaneyle şekil veriyoruz.

Üzerini örtüp 15dakika tepsi mayasının gelmesini bekliyoruz. Parmaklarımızı zeytinyağına batırıp şeklini veriyoruz. Yumurta sarısı, yoğurt zeytinyağ karışımını çırpıp üzerine sürüyoruz.

Kağıdıyla beraber fırına koyup kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkınca bir tel üzerine alıp 10 dakika dinlendirip servis yapıyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Pidenizin altının çıtır olması için altına mısır unu da serpebilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun