ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Ratatuy
Ratatuy

SIRRI SOSUNDA SAKLI

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    30 Dakika
  • PİŞİRME
    40 Dakika

Ratatuy için Malzemeler

  • 2 kabak
  • 2 patlıcan
  • 6 domates
  • 2 kapya biber
  • 2 çarliston biber
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz kekik karabiber toz kırmızıbiber
  • Zeytinyağı
  • Arzuya göre üzerine maydanoz

Nasıl Yapılır?

Ratatuyumuzun çok lezzetli bir taban sosu var. Öncelikle onu yaparak tarifimize başlıyoruz. Bunun için önden biberleri közlemeniz gerekiyor. Tavamıza biraz zeytinyağı alıp üzerine soğanımızı ekliyoruz. Soğanı karamelize olana kadar kavuruyoruz.

Ardından havucu ve sarımsakları ekleyip sotelemeye devam ediyoruz. Sonra közlediğimiz biberleri ekleyip çeviriyoruz. Çekirdeklerini çıkarıp doğradığımız domatesleri, baharatlarını ve şekerini ekleyip domates tamamen suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Pişen sosumuzu blendırdan pürüzsüz olana kadar çekiyoruz ve fırın kabımızın tabanına yayıyoruz. Üzerine yuvarlak doğradığımız patlıcan, kabak ve domatesi sıra sıra diziyoruz. Sebzeleri çok kalın doğramamaya dikkat edin ve patlıcanı tuzlu suda bekletip kuruladıktan sonra kullanın.

Dizdiğimiz sebzelerin üzerine biraz tuz serpiyoruz ve 1-2 kaşık zeytinyağı gezdiriyoruz. Fırın kabımızın üzerini yağlı kağıt ve folyo ile kapatıp 200c fırında 40dakika pişiriyoruz. Sonra üzerini açıp sebzeler kızarana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Pişen ratatuyun üzerine maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Ratatuyu sevdiğiniz tüm sebzelerle yapabilirsiniz. Mevsimine göre sebze seçmek lezzeti etkileyecektir.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun